SPIRU HARET

Forumul studenţilor
Last visit was: 17/12/2018 03:25 It is currently 17/12/2018 03:25
Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Advertisement

 

All times are UTC + 2 hours

Forum rules


Citiţi regulamentul înainte de a scrie pe forum
Folosiţi Image căutarea înainte de a deschide un subiect nou



 [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: 15/02/2007 20:30 
Offline
Membru
Membru

Joined: 13/02/2007 18:26
Posts: 8
Reputation point: 0
1-2 2-3 3-1 4-1 5-1 6-3 7-3 8-2 9-1 10-2 11-2 12-2 13-3 14-3 15-2 16-2 17-2 18-2 19-2 20-3 21-2 22-3 23-2 24-1 25-3 26-1 27-2 28-2 29-2 30-2
31-1 32-1 33-2 34-2 35-2 36-2 37-1 38-2 39-2 40-3 41-2 42-3 43-1 44-3 45-1 46-2 47-3 48-3 49-3 50-2 51-2 52-2 53-1 54-3 55-2 56-2 57-2 58-2 59-1 60-2 61-3 62-2 63-3 64-2 65-2 66-2 67-2 68-1 69-3 70-3 71-3 72-1 73-1 74-1 75-2 76-1 77-2 78-2 79-3 80-3 81-3 82-3 83-2 84-1 85-3 86-3 87-1 88-1 89-2 90-3 91-1 92-2 93-2 94-1 95-3 96-3 97-3 98-3 99-3 100-1
101-2 102-3 103-1 104-3 105-1 106-1 107-3 108-1 109-2 110-2 111-3
112-2 -113-1 114-2 115-2 116-1 117-1 118-1 119-3 120-1


Top
  
 

Advertisement

PostPosted: 16/02/2007 13:24 
Offline
Membru
Membru

Joined: 14/02/2007 13:17
Posts: 9
Location: bucuresti
Reputation point: 0
DREPT PENAL PARTEA SPECIALA 1 BAFTA ALL


1. Infractiunile de tradare (art. 155, 156 si 157 C. pen.) au ca subiect activ:
A. numai cetateanul român;
B. cetateanul român sau persoana fara cetatenie care domiciliaza pe teritoriul statului român;
C. cetatean strain sau persoana fara cetatenie care nu domiciliaza pe teritoriul statului român.


ANS: B PTS: 1 REF: 389

2. Forma de vinovatie cu care se poate comite infractiunea de tradare este:
A. intentia directa sau indirecta
B. intentia indirecta
C. intentia directa


ANS: C PTS: 1 REF: 349

3. Tradarea prin ajutarea inamicului poate fi savârsita numai:
A. în timp de razboi
B. în timp de pace
C. în timp de razboi si de pace


ANS: A PTS: 1 REF: 354

4. Forma de vinovatie cu care se poate comite infractiunea de tradare prin ajutarea inamicului este:
A. intentia directa sau indirecta
B. intentia indirecta
C. intentia directa


ANS: A PTS: 1 REF: 353

5. Forma de vinovatie cu care se poate comite infractiunea de tradare prin transmitere de secrete este:
A. intentia directa sau indirecta
B. intentia indirecta
C. intentia directa


ANS: A PTS: 1 REF: 389

6. Forma de vinovatie cu care se poate comite infractiunea de complot este:
A. intentia directa sau indirecta
B. intentia indirecta
C. intentia directa


ANS: C PTS: 1 REF: 389

7. Obiectul material al infractiunii de omor este reprezentat de:
A. corpul persoanei
B. actiunea ucigatoare
C. corpul persoanei în viata


ANS: C PTS: 1 REF: 29

8. Omorul savârsit cu premeditare – art. 175 lit. a) C. pen.:
A. implica o simpla chibzuire anterioara asupra faptei
B. implica exteriorizarea rezolutiei infractionale prin acte de pregatire a infractiunii
C. implica existenta unui interval de timp între luarea hotarârii de a comite infractiunea si savârsirea acesteia, chiar daca faptuitorul nu a chibzuit asupra faptei si nu a pregatit


ANS: B PTS: 1 REF: 35

9. Omorul savârsit din interes material – art. 175 lit. b) C. pen.:
A. se poate retine indiferent daca faptuitorul a obtinut sau nu satisfacerea interesului urmarit
B. se poate retine si când mobilul omorului a fost gelozia, daca în urma infractiunii faptuitorul realizeaza un avantaj material
C. nu se poate retine daca interesul material urmarit este legitim


ANS: A PTS: 1

10. Uciderea de catre mama a fratelui sau reprezinta infractiunea de :
A. omor
B. omor calificat
C. omor deosebit de grav


ANS: B PTS: 1 REF: 33

11. Elementul material al infractiunii de omor se poate realiza:
A. numai prin acte comisive
B. prin acte comisive sau omisive
C. numai prin acte omisive


ANS: B PTS: 1 REF: 31

12. Suprimarea vietii unei persoane grav bolnave la rugamintea acesteia (eutanasia):
A. nu reprezinta infractiune
B. reprezinta infractiunea de omor
C. reprezinta infractiunea de omor calificat


ANS: B PTS: 1 REF: 30

13. Eroarea cu privire la persoana împotriva careia este îndreptata actiunea ucigatoare:
A. înlatura raspunderea penala a autorului
B. diminueaza raspunderea penala a autorului
C. nu prezinta relevanta în ce priveste existenta raspunderii penale a autorului


ANS: C PTS: 1 REF: 33

14. Constituie infractiunea de omor calificat omorul comis în una din urmatoarele împrejurari:
A. în timpul noptii
B. cu premeditare
C. de catre o persoana având asupra sa o arma, o substanta narcotica sau paralizanta


ANS: B PTS: 1 REF: 31

15. Constituie infractiunea de omor calificat omorul comis în una din urmatoarele împrejurari:
a) profitând de starea de neputinta a victimei de a se apara;
b) asupra sotului sau unei rude apropiate;
c) de doua sau mai multe persoane împreuna.
A. a+c
B. a+b
C. b+c


ANS: B PTS: 1 REF: 34

16. Omorul savârsit asupra sotului sau unei rude apropiate:
A. nu se poate retine în cazul în care victima este fiul fratelui tatalui faptuitorului
B. nu se poate retine în cazul în care victima este sotia fratelui tatalui faptuitorului
C. nu se poate retine în cazul în care faptuitorul era despartit în fapt de sotia sa (victima) care locuia în alta localitate


ANS: B PTS: 1 REF: 36-37

17. Exista agravanta prevazuta la art. 175 lit. h) C. pen – omorul savârsit pentru a înlesni sau a ascunde
savârsirea altei infractiuni:
A. indiferent daca scopul urmarit a fost sau nu realizat
B. chiar daca infractiunea scop este o tâlharie sau piraterie
C. daca infractiunea scop a fost savârsita sau urmeaza a fi savârsita doar de catre faptuitor


ANS: A PTS: 1 REF: 41

18. Omorul comis pentru savârsirea unei tâlharii reprezinta:
A. omor calificat
B. omor deosebit de grav
C. concurs de infractiuni între omor calificat si tâlharie


ANS: B PTS: 1 REF: 37

19. Omorul comis pentru savârsirea unei piraterii reprezinta:
A. omor calificat
B. omor deosebit de grav
C. concurs de infractiuni între omor calificat si tâlharie


ANS: B PTS: 1 REF: 37

20. Reprezinta omor calificat omorul savârsit:
A. asupra a doua sau mai multe persoane
B. asupra unei femei gravide
C. în public


ANS: C PTS: 1 REF: art. 175 i)

21. Omorul savârsit asupra fratelui sotiei reprezinta:
A. omor calificat, savârsit asupra unei rude apropiate
B. omor simplu
C. omor deosebit de grav


ANS: B PTS: 1 REF: 36, c. fam. art. 45

22. Daca faptuitorul a ucis în aceeasi împrejurare, cu intentie, doua persoane, se retine:
A. savârsirea a doua infractiuni de omor simplu aflate în concurs
B. savârsirea unei infractiuni de omor
C. savârsirea unei infractiuni de omor deosebit de grav


ANS: C PTS: 1 REF: 40

23. Infractiunea de pruncucidere:
A. reprezinta suprimarea vietii unui nou-nascut comisa de un parinte
B. se savârseste imediat dupa nastere
C. are un subiect activ necircumstantiat, putând fi orice femeie


ANS: B PTS: 1 REF: 43

24. Prin infractiunea de pruncucidere se întelege uciderea copilului nou-nascut, savârsita imediat dupa
nastere de catre mama aflata:
A. într-o stare de tulburare pricinuita de nastere
B. în stare de betie involuntara si completa
C. într-o stare de tulburare grava pricinuita de nastere


ANS: A PTS: 1 REF: 43

25. Constituie infractiunea de pruncucidere omorul comis de:
A. mama cu premeditare
B. orice persoana asupra unui copil nou-nascut
C. mama aflata într-o stare de tulburare pricinuita de nastere


ANS: C PTS: 1 REF: 43

26. Participantii la savârsirea infractiunii de pruncucidere raspund, în calitate de instigatori sau complici
pentru savârsirea infractiunii de:
A. omor calificat
B. omor deosebit de grav
C. pruncucidere


ANS: A PTS: 1 REF: 44

27. Realizarea infractiunii de pruncucidere este conditionata de starea de viabilitate a copilului nou-nascut ?
A. Da
B. Nu


ANS: B PTS: 1 REF: 44

28. Este necesar a se demonstra legatura de cauzalitate dintre actiunea sau inactiunea mamei si decesul
copilului nou-nascut?
A. Nu
B. Da


ANS: B PTS: 1 REF: 45

29. Forma de vinovatie la infractiunea de pruncucidere este:
A. culpa
B. intentia
C. praeterintentia


ANS: B PTS: 1 REF: 45

30. Forma de vinovatie la infractiunea de omor este:
A. culpa
B. intentia
C. praeterintentia


ANS: B PTS: 1 REF: 32

31. Tentativa la infractiunea de pruncucidere se pedepseste:
A. fals
B. adevarat


ANS: A PTS: 1 REF: 45

32. La infractiunea de pruncucidere:
A. tentativa este posibila, dar nu se pedepseste;
B. tentativa este posibila si se pedepseste
C. tentativa nu este posibila


ANS: A PTS: 1 REF: 45

33. Subiectul pasiv al infractiunii de pruncucidere este:
A. copilul nou-nascut, cu conditia de a fi viabil;
B. copilul nou-nascut, cu conditia sa fie viu;
C. copilul nascut mort.


ANS: B PTS: 1 REF: 44

34. Tentativa la infractiunea de ucidere din culpa se pedepseste:
A. adevarat
B. fals


ANS: B PTS: 1 REF: 45

35. Limita legala de îmbibatie alcoolica a carei depasire antreneaza raspunderea persoanelor ce conduc
autovehicule pe drumurile publice este de:
A. 1,00 g/l alcool pur în sânge;
B. 0,80 g/l alcool pur în sânge;
C. 0,40 g/l alcool pur în sânge


ANS: B PTS: 1 REF: 51

36. Constituie infractiunea de lovire sau alte violente fapta prin care se produce victimei o vatamare ce
necesita pentru vindecare îngrijiri medicale de peste 20 de zile.
A. adevarat
B. fals


ANS: B PTS: 1 REF: 60

37. Infractiunea de lovire sau alte violente se consuma la momentul:
A. atingerii violente a corpului victimei
B. aparitiei efectelor dureroase sau vatamatoare


ANS: A PTS: 1 REF: 60

38. Plângerea prealabila în cazul infractiunii de lovire sau alte violente se adreseaza:
A. judecatoriei;
B. organului de urmarire penala.


ANS: B PTS: 1 REF: 61

39. Plângerea prealabila în cazul infractiunii de vatamare corporala se adreseaza:
A. judecatoriei;
B. organului de urmarire penala.


ANS: B PTS: 1 REF: 62

40. Consecintele prevazute de lege pentru ca fapta sa constituie infractiunea de vatamare corporala grava
sunt :
a) vatamarea integritatii corporale sau a sanatatii care necesita pentru vindecare îngrijiri medicale
cel mult de 60 de zile;
b) slutirea;
c) punerea în primejdie a vietii persoanei.
A. a+b
B. a+c
C. b+c


ANS: C PTS: 1 REF: 62

41. Lovirea intentionata de catre faptuitor, cu aceeasi ocazie, a doua persoane constituie:
A. o infractiune de lovire sau alte violente
B. doua infractiuni de lovire sau alte violente aflate în concurs
C. o infractiune de lovire sau alte violente în forma continuata


ANS: B PTS: 1 REF: 58

42. Daca în urma unui accident de circulatie au fost ucise doua persoane, fapta constituie:
A. o infractiune de ucidere din culpa, modalitatea simpla
B. doua infractiuni de ucidere din culpa aflate în concurs
C. infractiunea de ucidere din culpa în varianta agravata


ANS: C PTS: 1 REF: 52

43. Determinarea sau înlesnirea sinuciderii se retine în varianta agravata:
A. când fapta s-a savârsit fata de o persoana care nu putea fi stapâna pe actele sale
B. când sinuciderea sau încercarea de sinucidere a avut loc
C. când faptuitorul a profitat de starea de neputinta a victimei de a se apara


ANS: A PTS: 1 REF: 55

44. Forma de vinovatie în cazul infractiunii de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte este:
A. culpa
B. intentia
C. praeterintentia


ANS: C PTS: 1 REF: 71

45. Tentativa la infractiunea de loviri sau vatamari cauzatoare se pedepseste:
A. fals
B. adevarat


ANS: A PTS: 1 REF: 71

46. În care din urmatoarele împrejurari întreruperea cursului sarcinii constituie infractiune:
A. de catre o persoana care are calitatea de medic de specialitate
B. în afara institutiilor medicale sau cabinetelor medicale autorizate în acest scop
C. daca vârsta sarcinii nu a depasit patrusprezece saptamâni


ANS: B PTS: 1 REF: 74

47. Întreruperea cursului sarcinii este legala daca, între alte conditii, se realizeaza:
A. de catre o persoana care nu are calitatea de medic de specialitate
B. în afara institutiilor medicale sau cabinetelor medicale autorizate în acest scop
C. cu consimtamântul femeii însarcinate


ANS: C PTS: 1 REF: 74

48. Care este forma de vinovatie în cazul în care prin infractiunea de provocare ilegala a avortului s-a cauzat
femeii însarcinate o vatamare corporala grava sau moartea acesteia?
A. culpa
B. intentia
C. praeterintentia


ANS: C PTS: 1 REF: 78

49. Uciderea din culpa este o infractiune:
A. omisiva
B. comisiva, care se poate savârsi doar prin actiune
C. comisiva, care se poate savârsi atât prin actiune, cât si prin inactiune


ANS: C PTS: 1 REF: 48

50. Uciderea din culpa se retine în varianta agravata:
A. când fapta a fost comisa de doua sau mai multe persoane împreuna
B. când prin fapta comisa s-a cauzat moartea a doua sau mai multe persoane
C. când fapta a fost comisa de catre o persoana care a mai savârsit un omor


ANS: B PTS: 1 REF: 48

51. În cazul infractiunii prevazute în art. 180 C. pen.:
A. tentativa nu este posibila
B. tentativa este posibila însa nu este incriminata
C. tentativa este posibila si este incriminata


ANS: B PTS: 1 REF: 60

52. Patrunderea, fara drept, într-o locuinta, din eroare, constituie infractiunea de violare de domiciliu?
A. adevarat
B. fals


ANS: A PTS: 1 REF: 119+120

53. Folosul pe care autorul intentioneaza sa-l dobândeasca prin savârsirea infractiunii de santaj este de ordin:
a- material
b- moral
A. a+b
B. a
C. b


ANS: A PTS: 1 REF: 129

54. Daca în urma unui accident rutier victima necesita pentru vindecare 8 zile de îngrijiri medicale, fapta va fi
încadrata ca:
A. vatamare corporala din culpa (art. 184 alin. 3 C. pen.);
B. lovire sau alte violente (art. 180 alin. 2 C. pen.)
C. fapta nu este infractiune.


ANS: C PTS: 1 REF: 57

55. Daca s-a provocat vatamarea corporala din culpa a mai multor persoane, încadrarea juridica va fi:
A. o singura infractiune de vatamare corporala din culpa în varianta tip
B. o singura infractiune de vatamare corporala din culpa în varianta agravata
C. un concurs de infractiuni de vatamare corporala din culpa (atâtea infractiuni câte persoane au fost vatamate)


ANS: C PTS: 1 REF: 58

56. Divulgarea continutului unei convorbiri sau comunicari interceptate din greseala sau din întâmplare
constituie infractiunea de violarea secretului corespondentei?
A. fals
B. adevarat


ANS: B PTS: 1 REF: 131

57. Omorul asupra a doua sau mai multe persoane constituie:
A. omor
B. omor deosebit de grav
C. omor calificat


ANS: B PTS: 1 REF: art.176

58. Este posibila participarea la savârsirea infractiunii de divulgarea secretului profesional în forma
coautoratului?
A. da
B. nu


ANS: B PTS: 1 REF: 139

59. Constrângerea explicita la infractiunea de viol trebuie:
a) sa preceada;
b) sa fie concomitenta;
c) sa fie posterioara actului sexual.
A. a+b
B. b+c
C. a+c


ANS: A PTS: 1 REF: 146

60. Participatia la savârsirea infractiunii de viol este posibila în urmatoarele forme:
a) coautorat;
b) instigare;
c) complicitate.
A. a+b
B. b+c
C. a+b+c


ANS: B PTS: 1 REF: 145

61. Forma de vinovatie cu care se savârseste infractiunea de viol în cazul în care fapta a avut ca urmare
moartea sau sinuciderea victimei este:
A. intentia
B. culpa
C. praeterintentia


ANS: C PTS: 1 REF: 148

62. Sexul partenerilor actului de perversiune sexuala este:
A. acelasi
B. diferit


ANS: B PTS: 1 REF: 160

63. Subiectul activ nemijlocit al infractiunii de furt poate fi:
a) proprietarul bunului;
b) posesorul bunului;
c) detentorul bunului.
A. a+b
B. a+c
C. a+b+c


ANS: C PTS: 1 REF: 274

64. Infractiunea de furt se consuma în momentul:
A. deposedarii victimei de bun
B. împosedarii autorului cu acel bun


ANS: B PTS: 1 REF: 277

65. Furtul savârsit într-un taxi constituie infractiunea de furt calificat întrucât fapta este comisa într-un
mijloc de transport în comun.
A. adevarat
B. fals


ANS: B PTS: 1 REF: 281

66. Urmarea imediata la infractiunea de înselaciune consta în producerea unui prejudiciu victimei.
A. moral
B. material


ANS: B PTS: 1 REF: 315

67. Consumarea infractiunii de însusire a bunului gasit se realizeaza:
A. în momentul însusirii bunului
B. la expirarea termenului de 10 zile


ANS: B PTS: 1 REF: 310

68. În cazul infractiunii de tainuire întelegerea între faptuitori este:
A. posterioara infractiunii principale
B. concomitenta infractiunii principale
C. anterioara infractiunii principale


ANS: A PTS: 1 REF: 336

69. Actele de violenta intentionate care au pricinuit victimei o vatamare ce necesita pentru vindecare 20 de
zile de îngrijiri medicale constituie infractiunea de :
A. vatamare corporala
B. reprezinta contraventie
C. lovire sau alte violente – art.180 alin. (2) C. pen


ANS: C PTS: 1 REF: 57

70. Poate reprezenta infractiunea de vatamare corporala grava fapta prin care s-a pricinuit :
A. pierderea unei proteze
B. pierderea cunostintei
C. pierderea unui simt sau organ


ANS: C PTS: 1 REF: 62

71. Poate exista tentativa la infractiunea de :
A. ucidere din culpa
B. lovituri cauzatoare de moarte
C. pruncucidere.


ANS: C PTS: 1 REF: 46

72. Nu poate fi autor al infractiunii de provocare ilegala a avortului:
A. femeia însarcinata
B. medicul de specialitate
C. o persoana care nu este cadru medical


ANS: A PTS: 1 REF: 76

73. Lipsirea de libertate în mod ilegal este mai grava în cazul în care fapta este savârsita:
A. prin simulare de calitati oficiale;
B. în timpul noptii;
C. prin simulare de calitati mincinoase


ANS: A PTS: 1 REF: 105

74. Lipsirea de libertate în mod ilegal se va retine în varianta agravata atunci când fapta este savârsita:
A. în scopul de a obliga victima la practicarea prostitutiei
B. în timpul unei calamitati
C. de catre o persoana mascata, deghizata sau travestita


ANS: A PTS: 1 REF: 102

75. Violarea de domiciliu va fi retinuta în varianta agravata atunci când este savârsita:
A. în timpul unei calamitati
B. prin folosire de calitati mincinoase
C. prin simulare de calitati mincinoase


ANS: B PTS: 1 REF: 118

76. La infractiunea de santaj:
A. tentativa este posibila, dar nu este sanctionata
B. tentativa nu este posibila
C. tentativa se pedepseste


ANS: A PTS: 1 REF: 130

77. La infractiunea de santaj forma de vinovatie ceruta de lege este:
A. intentia directa sau indirecta
B. intentia directa calificata prin scop
C. praeterintentia


ANS: B PTS: 1 REF: 130

78. Deschiderea unei scrisori adresate altuia poate reprezenta infractiunea de :
A. lipsire de libertate în mod ilegal
B. violarea secretului corespondentei
C. divulgarea secretului profesional


ANS: B PTS: 1 REF: 131

79. La infractiunea de viol:
A. subiectul activ nemijlocit nu poate fi decât barbatul;
B. subiectul pasiv nu poate fi decât femeia;
C. subiectul activ nemijlocit poate fi orice persoana, indiferent de sex.


ANS: C PTS: 1 REF: 145

80. Fapta tatalui de a-si obliga fiica în vârsta de 12 ani sa întretina raporturi sexuale cu el reprezinta
infractiunea de :
A. viol
B. act sexual cu un minor
C. viol în concurs cu infractiunea de incest


ANS: C PTS: 1 REF: 144

81. Violul este în varianta agravata:
A. când faptuitorul profita de imposibilitatea victimei de a se apara
B. când s-a cauzat victimei o vatamare corporala
C. când victima se afla în îngrijirea faptuitorului


ANS: C PTS: 1 REF: 144

82. Actul sexual cu un minor se va retine în varianta agravata daca:
A. victima nu a împlinit vârsta de 15 ani;
B. victima are vârsta cuprinsa între 15 – 18 ani, iar fapta a fost savârsita de tutore sau curator;
C. victima nu a împlinit vârsta de 18 ani, iar actul sexual a fost determinat de oferirea de bani de catre faptuitor


ANS: C PTS: 1 REF: 152

83. Infractiunea de incest:
A. are ca element material actul sexual de orice natura
B. se poate realiza si între frati si surori
C. poate fi comisa numai de tata asupra fiului având în vedere ca acestia sunt rude în linie directa


ANS: B PTS: 1 REF: 169

84. Infractiunea de furt poate avea ca obiect material:
A. imobilele prin destinatie;
B. lucrurile ce nu apartin cuiva (res nullius);
C. lucrurile abandonate de posesorul lor (res derelictae).


ANS: A PTS: 1 REF: 273

85. Sunt aplicabile dispozitiile art. 210 C. pen – pedepsirea unor furturi la plângerea prealabila – în cazul în
care subiectul activ este:
A. fie gazduitorul, fie gazduitul, care fura unul în paguba celuilalt;
B. gazduitorul care savârseste furtul în paguba celui pe care îl gazduieste
C. gazduitul care sustrage bunuri de la persoana care îl gazduieste


ANS: C PTS: 1 REF: 288

86. Înscrisurile pot fi obiect material al infractiunii de furt:
A. doar daca au valoare economica;
B. doar daca sunt acte ce dovedesc starea civila;
C. indiferent daca au sau nu valoare economica


ANS: C PTS: 1 REF: 274

87. Nu reprezinta infractiunea de furt calificat:
A. luarea unui bun mobil din posesia altuia prin amenintarea cu o arma
B. sustragerea unor bunuri în timpul unei calamitati
C. sustragerea unui bun de la o persoana aflata în imposibilitate de a se apara


ANS: A PTS: 1 REF: 280

88. Tâlharia are ca forma de vinovatie praeterintentia în cazul în care:
a) a avut ca urmare moartea victimei;
b) a avut vreuna dintre urmarile aratate în art. 182;
c) a avut ca urmare vatamarea corporala a victimei.
A. a+b
B. b+c
C. a+b+c


ANS: A PTS: 1 REF: 294

89. Reprezinta infractiune de tâlharie:
A. furtul savârsit prin întrebuintare de insulte
B. furtul urmat de întrebuintarea de amenintari pentru pastrarea bunului furat
C. furtul savârsit asupra victimei aflate în stare de inconstienta sau neputinta de a se apara


ANS: B PTS: 1 REF: 288

90. Tâlharia se va retine în varianta agravata atunci când:
A. a avut vreuna din urmarile aratate în art. 181 C. pen;
B. a fost savârsita prin efractie
C. a fost savârsita într-un mijloc de transport


ANS: C PTS: 1 REF: 294

91. Tâlharia este o infractiune:
A. complexa
B. de obicei
C. simpla


ANS: A PTS: 1 REF: 289

92. Elementul material al infractiunii de tâlharie este:
A. un bun mobil
B. acelasi ca la infractiunea de furt, la care se adauga folosirea violentei fizice sau psihice
C. degradarea unui bun mobil prin folosirea violentei fizice sau psihice


ANS: B PTS: 1 REF: 290

93. Însusirea unui bun mobil al altuia, detinut cu orice titlu, reprezinta:
A. furt
B. însusirea bunului gasit
C. abuz de încredere


ANS: C PTS: 1 REF: 298

94. Latura subiectiva la infractiunea de abuz de încredere este formata din:
A. intentie directa sau indirecta
B. praeterintentie
C. intentie sau culpa


ANS: A PTS: 1 REF: 302

95. Nu poate fi obiect material al infractiunii de abuz de încredere :
A. un bun mobil corporal;
B. un bun imobil prin destinatie
C. o suma de bani data cu titlu de împrumut.


ANS: C PTS: 1 REF: 299

96. Exista gestiune frauduloasa în varianta agravata atunci când:
A. pagubele sunt pricinuite cu rea-credinta;
B. fapta este savârsita cu ocazia administrarii bunurilor;
C. fapta este savârsita în scopul de a dobândi un folos material.


ANS: C PTS: 1 REF: 303

97. Obiectul material al infractiunii de gestiune frauduloasa este:
A. doar un bun mobil;
B. doar o suma de bani;
C. o universalitate de bunuri mobile si/sau imobile.


ANS: C PTS: 1 REF: 303

98. Autor al infractiunii de gestiune frauduloasa poate fi:
A. numai un gestionar sau un administrator la o persoana juridica
B. orice persoana al carei patrimoniu este prejudiciat
C. persoana careia i s-au încredintat bunuri spre conservare sau administrare


ANS: C PTS: 1 REF: 303

99. La infractiunea de gestiune frauduloasa:
A. tentativa este posibila si se pedepseste;
B. tentativa, desi posibila, nu este incriminata;
C. tentativa nu este posibila.


ANS: B PTS: 1 REF: 306

100. La infractiunea de înselaciune:
A. obiectul material poate fi un bun mobil sau imobil;
B. obiectul material este doar un bun mobil;
C. elementul material consta întotdeauna într-o actiune.


ANS: A PTS: 1 REF: 312

101. La infractiunea de înselaciune urmarea imediata consta:
A. într-o stare de pericol cu privire la patrimoniul victimei;
B. într-o paguba ce se produce în patrimoniul victimei;
C. în obtinerea pentru sine sau pentru altul a unui folos material injust.


ANS: B PTS: 1 REF: 315

102. Tentativa în cazul infractiunii de înselaciune:
A. nu este posibila;
B. este posibila, însa nu este incriminata;
C. este posibila si este incriminata.


ANS: C PTS: 1 REF: 315

103. La infractiunea de înselaciune forma de vinovatie este:
A. intentia directa;
B. intentia directa sau indirecta;
C. praeterintetia.


ANS: A PTS: 1 REF: 315

104. Exista înselaciune în varianta agravata atunci când fapta:
A. se comite în scopul de a obtine un folos material injust;
B. a pricinuit o paguba;
C. este savârsita prin folosire de nume sau calitati mincinoase.


ANS: C PTS: 1 REF: 311

105. Subiect activ nemijlocit la infractiunea de delapidare poate fi:
A. un functionar public sau functionar, care este însarcinat cu gestiunea sau administrarea bunurilor unei persoane juridice de drept public sau privat
B. doar un functionar public
C. doar un functionar


ANS: C PTS: 1 REF: 469

106. Elementul material al infractiunii de delapidare consta în:
A. însusirea, traficarea, folosirea bunurilor gestionate sau administrate
B. însusirea, distrugerea, folosirea bunurilor gestionate sau administrate
C. primirea, traficarea, folosirea bunurilor gestionate sau administrate


ANS: A PTS: 1 REF: 472

107. Tentativa se pedepseste la infractiunea de:
A. abuz de încredere;
B. gestiune frauduloasa
C. delapidare.


ANS: C PTS: 1 REF: 479

108. Infractiunea de distrugere a bunului propriu se poate savârsi si prin:
a) împiedicarea luarii masurilor de conservare a unui bun cu valoare artistica deosebita care
apartine faptuitorului;
b) incendiere, explozie sau prin orice al asemenea mijloc si daca rezulta pericol public;
c) poluare fonica.
A. a+b
B. b+c
C. a+c


ANS: A PTS: 1 REF: 324

109. Infractiunea de distrugere:
A. este o infractiune de pericol;
B. se poate savârsi prin actiune sau inactiune;
C. nu se pedepseste daca ramâne în stadiul de tentativa.


ANS: B PTS: 1 REF: 322

110. Urmarea imediata a infractiunii de distrugere poate consta în:
A. crearea unei stari de pericol
B. distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuintare a unui bun aflat în patrimoniul public ori privat


ANS: B PTS: 1 REF: 323

111. Tentativa la infractiunea de distrugere din culpa:
A. este posibila, dar nu se pedepseste;
B. este incriminata;
C. nu este posibila.


ANS: C PTS: 1 REF: art. 222 CP

112. La infractiunea de tulburare de posesie:
A. elementul material este reprezentat de actiunea de patrundere fara drept într-un imobil
B. tentativa este posibila, dar nu este incriminata
C. consumarea are loc instantaneu, la momentul intrarii faptuitorului în imobil


ANS: B PTS: 1 REF: 380

113. Obiectul material al infractiunii de tulburare de posesie este:
A. un bun imobil;
B. un bun mobil sau imobil;
C. ocuparea fara drept a unui imobil aflat în posesia altuia.


ANS: A PTS: 1 REF: 330

114. Infractiunea de tulburare de posesie:
A. este o infractiune cu consumare instantanee;
B. este o infractiune continua;
C. este o infractiune de obicei.


ANS: B PTS: 1 REF: 333

115. Exista infractiunea de tulburare de posesie în varianta agravata – art. 220 alin. (3) C. pen. – atunci când:
A. imobilul apartine domeniului public al statului;
B. fapta a fost savârsita de doua sau mai multe persoane împreuna;
C. fapta a fost savârsita în timpul noptii.


ANS: B PTS: 1 REF: art. 220 alin3 CP

116. Tainuirea este o infractiune:
A. contra patrimoniului;
B. contra înfaptuirii justitiei;
C. contra libertatii persoanei.


ANS: A PTS: 1 REF: 334 infractiune complexa a+b

117. Elementul material al infractiunii de tainuire poate consta în:
A. transformarea unui bun cunoscând ca acesta provine din savârsirea unei fapte penale
B. sustragerea unui bun cunoscând ca acesta provine din savârsirea unei fapte penale;
C. pretinderea unui bun cunoscând ca acesta provine din savârsirea unei fapte penale


ANS: A PTS: 1 REF: 335

118. În cazul tainuirii:
A. pedeapsa aplicata tainuitorului nu poate depasi pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea din care provine bunul tainuit
B. pedeapsa aplicata tainuitorului nu poate fi mai mare decât aceea care s-a aplicat autorului faptei din care provine bunul
C. pedeapsa aplicata tainuitorului se reduce daca pentru autorul faptei din care provine bunul s-au retinut circumstante atenuante


ANS: A PTS: 1 REF: 338

119. Tainuirea (art. 221 C. pen.) savârsita de sot sau de o ruda apropiata:
A. se pedepseste în aceleasi conditii ca orice tainuire;
B. se pedepseste cu o pedeapsa redusa;
C. nu se pedepseste.


ANS: C PTS: 1 REF: 336

120. Forma de vinovatie cu care se poate comite tainuirea este:
A. intentia directa sau indirecta;
B. intentia directa calificata prin scop;
C. intentia indirecta.


ANS: A PTS: 1 REF: 336


Top
  
 
 [ 2 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
Furnizat de phpBB | phpBB România
Afiliaţi: Lucrări de licenţă | Lucrări la comandă | Reparaţii televizoare | Divina's Boutique | Livrare cadouri în Spania
Link-ul tău aici | Link-ul tău aici | Link-ul tău aici | Link-ul tău aici | Link-ul tău aici


Găzduire Web - Hostico